Agenda

YourStage Auditions

za 24 maart - 10.00

Jongeren kunnen in het Koorenhuis op 24 maart auditie komen doen, masterclasses volgen en advies inwinnen. Er zijn momenteel al meer dan 600 aanmeldingen binnengestroomd, en dat is ongekend veel.

Hoewel er vijftig van de vele deelnemers worden geselecteerd, zullen ook degenen die niet worden uitgekozen in samenwerking met CultuurSchakel actief worden doorverwezen naar andere talentontwikklingsprojecten van partners in de stad, dus niemand komt voor niets.

De voorstelling waarvoor de selectie plaatsvindt zal in mei te zien zijn in Theater aan het Spui, en onderdelen zijn te zien op verschillende grote Haagse festivals, waaronder Parkpop, KadeRock en het Bevrijdingsfestival.

Programma

De instroomdag is van 10:00 tot 17:00 op 24 maart in het Koorenhuis.

Behalve auditeren kunnen jongeren deelnemen aan verschillende masterclasses verzorgd door Erwin Hoorweg (compositie), Chyramain van Kempen (theater), Michel Froget (dans), Ricardo Burgrust (zang) en Pinas (rap). Adviezen om je talent te ontwikkelen worden daarnaast een-op-een gegeven door Ferdinand van Duuren, Guus van der Steen, Remco Visker en Simone Pormes; zij zijn met Chyramain van Kempen en Michel Froget tevens de coaches van de voorstelling.

Pagara Music Group, een nieuw muzieklabel gelieerd aan Cloud9 en GLOWINTHEDARK, is bij audities aanwezig om zang-, producer-, en urbantalent te scouten. Adviseurs cultuurparticipatie van CultuurSchakel zijn aanwezig om jongeren te helpen vinden wat ze zoeken op gebied van culturele vrijetijdsbesteding, en Stichting Leergeld is aanwezig om advies te geven wanneer financiën een drempel zijn om op muziek, dans of theaterles te gaan.

Jong talent (t/m 18 jaar) uit Den Haag of de directe regio kan zich nog hier inschrijven tot 17 maart.