Annette Schenk

Klarinet

Klarinetles

Annette is een zeer ervaren (bas)klarinetdocente die naast haar eigen lespraktijk in Den Haag les geeft aan The Residents en de Symphonic Seniors, beiden educatieve projecten van het Residentie Orkest. Bij The Residents krijgen kinderen uit o.a. de Haagse Schilderswijk de kans om op school een instrument te leren spelen en samen met andere kinderen op te treden in het leerorkest. Het project de Symphonic Seniors richt zich juist op de participatie van ouderen. Niet alleen door te luisteren naar muziek, maar juist door samen muziek te maken. Sinds 2015 is zij tevens als klarinetdocent verbonden aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut/Codarts.

 

Over het lesgeven
Mijn lespraktijk kenmerkt zich door een grote diversiteit. De leeftijd van mijn leerlingen varieert van 6 tot 87 en alles wat daar tussen zit. Van ambitieuze tieners die in de grote Haagse jeugdorkesten spelen tot 60-plussers die na jaren hun instrument weer oppakken en jonge kinderen die hun allereerste noten blazen.

Het uitgangspunt van de lessen is altijd wat de leerling van mij wil leren. Dat betekent dat ik niet vast houd aan één bepaalde methode, maar deze afstem op de vraag van de leerling. Hoewel de meeste leerlingen privéles volgen heb ik ook ruime ervaring met het geven van groeps- en duolessen. Kortom, of je nu al jaren speelt en toe bent aan een nieuwe uitdaging, of in een opwelling een klarinet op marktplaats hebt gekocht en je nu geen raad weet, ik kan je zeker verder helpen.

 

Achtergrond en studie
Annette Schenk (Barsingerhorn, 1977) begon op jonge leeftijd met klarinet spelen. Dit bracht haar via het Conservatorium van Alkmaar (muziekpedagogiek) naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde zij in 2003 af bij Sjef Douwes en volgde zij basklarinetlessen bij Tom Sieuwerts. Na het afronden van haar studie aan het conservatorium studeerde Annette Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden.

Tijdens en na haar studie speelde zij in verschillende kamermuziekensembles, waarbij al snel de nadruk kwam te liggen op hedendaagse muziek en muziektheater. In 2014 richtte zij samen met Daniël Lehmann muziektheatergezelschap AUSDAUER op.

 

Contactgegevens:
annetteschenk@hotmail.com