Balkan Fusion Dance

Dans Dans en Beweging

Dance.Laugh.Have Fun! 

De cursus bevat een mix van dansstijlen met invloeden uit de Balkan. De ‘fusion’ stijlen omvatten oa. gypsy, bellydance elementen en natuurlijk Balkandans. Den hierbij aan zwierige rokken, dansen op gevoel, vloeiende bewegingen, kringdans en snelle voetenwerk. Muziek is een belangrijk onderdeel van de lessen. Plezier, energie en groepsdynamiek staan voorop.

 

Wat ga je leren?
Tijdens de lessen leer je de basics van de Balkan Fusion Dance, voetenwerk (wat snel, sneller, snelst betekent), sierlijke arm- en heupbewegingen op de afwisselende en opzwepende muziek. De muziek die wordt gebruikt is een mix van traditionele nummers gemixt met moderne invloeden. De lessen zijn een creatieve mix van conditietraining, danscombinaties, improvisatie, ontspanning, energie én vooral veel dansplezier.

“HET IS EEN FULL BODY WORKOUT WAAR EEN BEETJE ZWETEN GEEN KWAAD KAN.”

Doel
Kennis maken met Balkan Fusion Dance, werken aan uithoudingsvermogen en de dag van je afschudden. We warmen altijd op met de cirkeldans, kenmerkend voor de regio, en gaan dan over op meerdere, korte choreografieën in een uur. Dit varieert van snelle, uptempo Balkanbeats waar ook elementen van bijvoorbeeld latin en oriental inzitten. Daarnaast leer je improviseren, ontspannen en werken aan verschillende technieken. Verder is het een manier om andere vrouwen te leren kennen. Na de les blijven we altijd nog even om na kletsen.

 

Extra informatie
– Draag makkelijke stretch kleding waar je vrij in kunt bewegen. Een wijde rok mag ook!
– Je danst op sokken of blote voeten met een heupsjaaltje.
– Neem een flesje water mee.

 

Elke donderdagavond 19.00 – 20.00 uur
Locatie: In het Koorenhuis, lokaal 1.16
Prinsegracht 27, Den Haag

 

Contact:
E: balkanfusiondance@outlook.com
M: 0616826250

Meer informatie