Braenworks Academy

vakopleiding

Haagse business school voor creatieven

 

Wat is Braenworks Academy

In januari 2018 is Braenworks Academy van start gegaan. Het is een nieuwe business school voor creatieven

in Den Haag. “Op de Academy leren creatieven wat er voor nodig is om te zorgen dat de door hen gerealiseerde waarde wel bij hen terugkomt, want nu is dat maar zelden het geval”, aldus de initiatiefnemer Kevin de Randamie (bekend als artiest Blaxtar en zakelijk adviseur van zijn broer Typhoon). Na een succesvolle crowdfunding heeft ook Den Haag nu een eigen leslocatie van de Braenworks Academy in het Koorenhuis, in partnership met PRINS27.

Werkwijze

Uniek in de aanpak is dat het lesprogramma is ontwikkeld door creatieven zelf, vanuit hun ervaring in de praktijk. Ook stimuleert de Braenworks Academy ondernemend denken. Bijzonder daarbij is dat rekening gehouden wordt met het feit dat creatieven meestal geen passie voor ondernemen hebben, maar het zien als een noodzaak. Dat inzicht is vertrekpunt en gedurende het lesprogramma leren studenten de zakelijke kant van hun creatieve carrière steeds meer te omarmen. Braenworks Academy stelt zich ten doel om de komende 5 jaar minimaal 3.600 creatieven verder te helpen met hun dromen en daar goed aan te verdienen.

Voor wie

De Haagse studenten die meedoen met het lesprogramma, dat 7 maanden duurt, komen vanuit allerlei disciplines zoals muziek, dans, theater, grafische vormgeving en fotografie. Allemaal worstelen zij met het combineren van hun creatieve ambities en zakelijke profilering. Bij de Braenworks Academy hopen zij hier een betere balans in te vinden.

Samenwerking met Erasmus Universiteit

Het Erasmus Impact Center van de Erasmus Universiteit Rotterdam werkt samen met de Braenworks Academy om de impact te meten van het lesprogramma. Marjelle Oosterling, onderzoeker: “Het is uniek wat Braenworks Academy probeert te doen, namelijk het vergroten van de ondernemersvaardigheden en het verdienvermogen van creatieven. Wij zijn heel benieuwd naar de inzichten die dit oplevert over de doelgroep en of dit lesprogramma daadwerkelijk kan bijdragen aan een gezondere creatieve sector”.

 

 

Neem contact op met
Braenworks Academy

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.