Studio Hoor

Blaasinstumenten Muziek en luisteren

Luisterles

Brechtje Roos de muziekverteller deed me een beetje denken aan Pierre Janssen, de ‘kunstverteller’. Ze geeft les. Ook in ‘luisteren’. En of dat werkt? Nou en of! Anja Meulenbelt- publicist, schrijfster, politica

Hoe kun je anders luisterend nog meer ontdekken in muziek?

Hoe focus je op de muzikale bouwstenen en hoor je meer gebeuren? Wat is er allemaal terug te horen van de invloed van de niet-westerse landen op de Europese muziek (en vice versa)? Je leert er alles over in 5 splinternieuwe luisterlessen van Nieuwe kijk op Muziek- editie winter ’19!

Geniet nog meer van muziek, krijg context, luistertips en verbreed je muziekkennis. Vanuit allerlei invalshoeken laat ik je de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Luisteren tussen de noten door!  Bij mij geen wetenschappelijk betoog- al weet ik dankzij mijn studies aan conservatoria van de hoed en de rand- maar een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Gloeiende oren en glimmende ogen; dát is wat er van komt! Voorkennis van muziek is niet nodig (maar mag wel).

LEUK
Altijd hoor je iets actueels, gelinkt aan muziek: ´n landelijk bericht, een persoonlijke ervaring of een thema dat speelt. Denk aan Valentijsdag, lentesong of een feestdag in de periode van deze wintereditie. Zowel in Den Haag als in Delft hoor je tips over concerten die je met korting bij kunt wonen in respectievelijk Zuiderstrandtheater, Nieuwe Kerk Den Haag en Theater De Veste Delft.

EXTRA LEUK
Welke muziek vind jij bij het thema van de les passen? Zoeken we het ter plekke online op!

INFO
Voorkennis van muziek is niet nodig. En voor de luisterlesleerlingen van vorige edities: elke serie heeft nieuwe inhoud!
Vanaf 17 november ’18 kun je inschrijven :

In het Koorenhuis Den Haag
Dinsdagen 12 & 19 feb en 5, 12, 19 maart
Inschrijven en betalen doe je HIER
€89 Inschrijven voor augustus loont. Dan ben je 10% goedkoper uit.

De lessen starten om 10:30u- 12:00u inclusief korte pauze en kosten

Zodra het minimale aantal inschrijvingen is bereikt, ontvangen deelnemers automatisch een bevestiging.

DOELGROEP
Volwassen luisteraars (t/m 110 jaar) die graag tijd nemen voor muzikale verdieping.

 

DOCENT
Brechtje Roos (muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter Studio Hoor) scherpt je oren aan en laat jou anders luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en stijlperiodes. Dat doet ze ook op festivals, kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als het Nederlands Kamerkoor, Projazz, Culturele Zondagen, Theater De Veste, ensemble Modelo62, OBA Amsterdam, Nacht van de Filosofie.

 

Meer informatie