Traditionele Ethiopische Dans

Dans en Beweging

Alemayehu (Alex) wil je graag kennis laten maken
met de traditionele Ethiopische dans.
Zijn specialiteiten zijn reggae, mambo, calypso,
samba, slap, boogie en cha-cha
en natuurlijk de traditionele Ethiopische dans.
Al deze stijlen komen aan bod.
De lessen bestaan uit een half uur sportles
en een half uur traditionele Ethiopische dans.

 

 

Alex is een professionele danser. Hij studeerde dans en choreografie bij het Nationaal Theater in Ethiopië. Hij heeft 15 jaar lang gewerkt als professioneel danser bij het traditioneel Ethiopische dansgezelschap en over de hele wereld opgetreden. Zijn bevlogenheid voor de dans vind je terug in zijn manier van lesgeven en werkt aanstekelijk.

Laat je meevoeren op een Ethiopische dans- en muziekreis. Geen specifieke danservaring vereist. Iedereen vanaf 15 jaar is van harte welkom!

Op dinsdagen van  19.00 – 20.00 uur
Start : Dinsdag 7 mei (totaal 11 lessen)
Locatie: zaal 0.02 Koorenhuis

Kosten: € 8,00 per les/ contant betalen of per bank per les vooraf betalen.
Je krijgt 1 les cadeau als je alle 11 lessen in één keer contant betaald of overmaakt per bank vóór 7 mei 2019. Het totaalbedrag wordt dan € 80,00.

Voor bankgegevens verwijzen wij je door naar Lianne van der Sar email: liannevdsar@gmail.com.

 

Achtergrond informatie

Traditie Ethiopische dans
Ethiopië telt tachtig etnische stammen met elk hun eigen dans, ritmes en instrumenten. Elke regio heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen van bewegen. Bijvoorbeeld In het zuiden ligt het accent op het bewegen van het bovenlichaam. In de hoofdstad Addis Ababa experimenteren muzikanten, dansers en zangers met elkaar door de rijke cultuur te mixen met moderne invloeden. De wereld veroveren met deze unieke Ethiopische swing is het ultieme doel.

Over Alex
Alex is een gepassioneerd danser en een zeer gastvrij en vrolijk persoon. Hij heeft respect voor alle verschillende culturen en is trots op zijn eigen cultuur. Hij trad op met de Arthiop Art dansgroep in onder andere Singapore, Thailand en China. Op een plein in Japan gaf hij een Ethiopische dansperformance. Op datzelfde plein heeft ook zijn idool Michael Jackson opgetreden, dat was voor hem heel bijzonder. In Nederland gaf Alex Ethiopische dansworkshops op scholen en liet hij kinderen kennis maken met de Ethiopische cultuur. Nu is hij gewend aan de seizoenen in Nederland maar het blijft hem toch nog verbazen hoe in de Herfst alle blaadjes van de bomen vallen en in het voorjaar alles weer opbloeit. Dat kent hij in Ethiopië niet, waar hij vandaan komt hebben de bomen altijd bladeren.

Neem contact op met
Traditionele Ethiopische Dans

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.