Agenda

vr 3
mei
21.00

KLUB DANSANT

Kom dansen op disco, classics en popmuziek onder het genot van een heerlijk drankje.

do 9
mei
18.00

Cookin’ Jazz met Mr T & Sonic Kaleidoscope

Mooie eigentijdse jazz, uitgevoerd door twee toppers.

do 9
mei
20.00

Hermine Deurloo & Rembrandt Frerichs

Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit. Hermine Deurloo speelt fris en loepzuiver, met schijnbaar speels gemak (JazzFlits). Met pianist Rembrandt Frerichs vormt Deurloo sinds zes jaar een eigenwijs duo. Frerichs, volgens Trouw een ‘avonturier op toetsen’, heeft een passie voor improvisatie. Een cocktail van sterke melodieën uit vervlogen tijden, eigen composities en improvisatie. Rembrandt Frerichs, een meester op zijn instrument (de Volkskrant).

vr 10
mei
20.00

Septeto Trio Los Dos

Regentenkamer in het Koorenhuis presenteert: Septeto trio Los Dos, een van de populairste latin bands van Nederland!

do 16
mei
18.00

Cookin’ Jazz met Claudia Robbens

“En wat klinken die liedjes op Who you want to be opmerkelijk krachtig en fris! Met een pracht van een stem, die zich het best vergelijkt met een jonge Lucinda Williams, wordt het luisteren naar dit album een waar genot. En eigenwijs dat ze is, wijkt ze instrumentaal in een aantal nummers van de geijkte paden door bijvoorbeeld een dwarsfluit in te zetten.” (Recensie Folkforum.nl)

do 16
mei
20.00

Duo concert: ODELION & Fridolijn

Met ODELION slaat Margriet Sjoerdsma een nieuwe muzikale weg in. Het gelijknamige album is de eerste afslag van deze nieuwe muzikale route. ODELION is een sterke mix van dark pop en folk met een licht klassieke touch en jazz invloeden. De Stentor schreef: ‘Sjoerdsma is extravert, charmant en een beetje ondeugend.’**** In 2015 debuteerde Fridolijn solo met Catching Currents, een filmisch debuut wat de grenzen tussen dromerige folk, electronica, jazz, singer/songwriter en broken beats doet vervagen en laat samensmelten in pakkende songs. Of in de woorden van Lust for Life Magazine “Een solodebuut van verpletterende rijpheid” –

do 23
mei
19.30

GUAP Jam & Juice

Ben jij muzikant, rapper, vocalist, spoken word artiest, DJ of een andere muzikale creatieveling die hiphop en/of urban dope vindt? Dan is dit de jam voor jou! Neem je instrument mee, prik in en doe mee.

vr 24
mei
19.00

Gilad Hekselman’s Zuperoctave

Projazz in het Koorenhuis presnteert: ZuperOctave is de nieuwe band van gitarist Gilad Hekselman, één van de jonge Israëlische jazzmusici die de wereld veroveren vanuit Brooklyn, New York.

wo 29
mei
20.00

BorderKitchen: een ontmoeting met Ottessa Moshfegh

Op 29 mei komt Amerikaanse schrijver Ottessa Moshfegh langs voor een interview van 20.00 tot 21.00 uur. Gelegenheid voor vragen uit het publiek met aansluitend een singeersessie en de gelegenheid tot naborrelen voor de bezoekers. Er is een plek voor een kleine opstelling om boeken te verkopen door Van Stockum.

vr 31
mei
20.00

Friday Night Live met Simone Pormes

Friday Night Live! brengt iedere maand de meest bijzondere muzikanten samen met hun aandachtig publiek. In de paar jaar dat Friday Night Live! bestaat heeft het een trouw publiek opgebouwd. Want voor muzikanten is het beste uit je muziek halen niet altijd een vanzelfsprekend iets, het is een samenwerking en dat doe je niet alleen, daar heb je de echte luisteraar voor nodig.

ma 2
sep
10.00

Workshop Portrait Painting

Amerikaanse kunstenares Teresa Oaxaca verzorgt een 5 daagse schilder workshop.

vr 20
sep
20.00

Daniel Slaman Guitars Concert

An evening with the music of Duke Ellington and Billy Strayhorn, arranged by Axel Hagen for a 9 musicians ensemble including 2 guitars and the Alberti String Quartet.