Agenda

BorderKitchen: een ontmoeting met Ottessa Moshfegh

wo 29 mei - 20.00

 

 

 

BorderKitchen is het hele jaar door de ‘keuken’ van het literatuur- en muziekfestival Crossing Border en presenteert sinds 2002 internationale gerenommeerde auteurs en veelbelovend literair talent aan een publiek van boekliefhebbers.

De schrijfster Ottessa Moshfegh is de laatste jaren gestaag aan het klimmen in de Amerikaanse literatuurwereld. Het lijkt wel alsof de voormalige lerares Engels de geest van de tijd als geen ander aanvoelt, en meestal net wat eerder voor er een hype losbarst over een van haar gekozen onderwerpen. Haar allereerste gepubliceerde verhaal ging over de wens nooit meer make-up te dragen als vrouw. Toen gewaagd, nu de normaalste zaak van de wereld.

In haar roman Mijn jaar van rust en kalmte beschreef ze een vrouw die zich had voorgenomen een jaar niks anders te doen dan slapen en zo herboren te geraken. Een hedendaagse, vrouwelijke Oblomov. De verhalenbundel Heimwee naar een andere wereld legt de vinger ook resoluut op tal van zere plekken. Het verhaal dat de meeste stof deed opwaaien heet Rupert – waarin een schrijfster een vervelende, seksueel getinte ontmoeting met een gearriveerde schrijver beschrijft, toen ze zelfs slechts 17 jaar oud was.

Tijdens deze BorderKitchen wordt Ottessa Moshfegh in het Engels geïnterviewd door Rosan Hollak. Na afloop kun je je boek laten signeren, boekverkoper De Vries van Stockum is ook aanwezig.

Ottessa Moshfegh (1981, Boston) is een Amerikaanse schrijfster van korte verhalen en romans. Ze is van Kroatische, Iraanse én Joodse afkomst, en haalde al de shortlist van de internationale Booker Prize.

Aanvang: 20:00, deuren open om 19.:30

Prijs ticket€ 7,50,- per stuk, te koop via www.borderkitchen.nl