do 29 april - 21:15

Concert, Jazz

ProJazz: ALEXANDER – Methods To Madness album presentatie

Wie ALEXANDER gezien heeft op de live stream van het Mondriaan Jazz festival in 2020, kan maar één conclusie trekken: deze geweldige band moet je écht live zien! Op 29 april staan ze in het Koorenhuis!

Met de release van zijn debuutalbum “Methods To Madness” breekt een nieuwe fase aan voor de Rotterdamse pianist, componist en producer Alexander van Popta (1987). Voor het album sloeg ALEXANDER de handen ineen met bassist Thomas Pol, drummer Jamie Peet en gitarist Jelle Roozenburg. De invloed van jazz, met het bijbehorende improvisatiekarakter, is overduidelijk aanwezig, maar qua sound en productie is er voor een alternatieve benadering gekozen. “Muziek wordt vaak gekenmerkt als een combinatie van melodie, harmonie en ritme, maar voor we die ingrediënten herkennen, horen we simpelweg een geluid. Ik hoop dat, wanneer iemand het album opzet, hij of zij iets ervaart, gebaseerd op zowel de liedjes als de opzichzelfstaande sounds,” aldus de Rotterdammer. Verwacht live spontaniteit, avontuur en collectieve improvisatie. Het kwartet begeeft zich graag op onbekend terrein, waardoor de composities steeds weer nieuwe vormen aannemen.

Alexander Van Popta studeerde af aan het Rotterdams conservatorium en volgde masterclasses bij onder meer Barry Harris en Joshua Redman. In New York kreeg hij les van Aaron Parks. Van Popta trad op over de hele wereld en is bekend als bandleider van Re:Freshed Orchestra en als sideman bij onder andere Benjamin Herman en Gregory Porter. Als arrangeur is hij de afgelopen jaren regelmatig aan het werk voor het wereldberoemde Metropole Orkest. Zo heeft hij aan projecten gewerkt voor Trijntje Oosterhuis, De Jeugd Van Tegenwoordig, Broederliefde en Cory Wong. Daarnaast is de Rotterdammer te horen op de bejubelde Red Bull Uncut sessies van Yung Nnelg, RIMON en Fresku.

“Zonder twijfel is ‘Methods To Madness’ een spoiler van een vernieuwende band die een zeer herkenbaar eigen geluid laat horen.” – Roland Huguenin (Jazzflits)

Line-up: Alexander van Popta piano, Jelle Roozenburg gitaar, Thomas Pol contrabas, Jamie Peet drums

TICKETS
Tijd: 21.15 uur
Entree: 16 euro (normaal)
8 euro (student/ooievaarspas)

Uiteraard zorgen wij er voor dat in een veilige setting van het concert kan worden genoten. Klik hier welke COVID-19 maatregelen er zijn genomen.

Ticketinformatie:
Tickets kunnen alleen online worden besteld. De online ticketverkoop loopt door tot 30 minuten voor aanvang van het concert.

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders: In verband met de COVID19 maatregelen is het op dit moment niet mogelijk tickets aan de kassa te kopen. Je kunt je ticket online bestellen via onze ticketshop. N.b. Vergeet niet om je pas mee te nemen naar het concert, deze wordt aan de deur gecontroleerd.

Dit concert is een samenwerking tussen ProJazz en het Koorenhuis.