za 13 februari - 19:30

Concert

ProJazz: Simin Tander New Quartet – Unfading

Simin Tander dompelt ons onder in een fascinerende nieuwe muzikale wereld met haar nieuwe album Unfading. Een unieke verschijning in de Europese jazz scene. Kom en geniet op zaterdag 13 februari!

De Duits Afghaanse vocaliste Simin Tander vormt een unieke verschijning in de Europese jazz scene. Na talloze concerten op internationale jazz podia, haar fantastische album „Where Water Travels Home” (2014, Jazzhaus Records), zet Simin Tander een volgende stap in haar artistieke carrière. Hierbij verkent ze onverwachte klankruimtes: met haar expressieve stem waagt ze zich op haar nieuwe album „Unfading“ aan een avontuur vol complexe combinaties. Ze verweeft hierbij de flow van songs met de kracht van tijdloos mooie melodieën vol emotionele diepgang, echo’s van het archaïsche met fragmenten van vrije improvisatie. Vanuit een uitgesproken vrouwelijk perspectief: zo worden teksten van dichteressen in het Pashto/ Afghaani en een bewerking van een Afghaanse hit uit de jaren 1960 gecombineerd met de poëzie van Sylvia Plath en Simin’s eigen composities.

Simin heeft drie uitzonderlijke muzikanten samengebracht in een atypische bezetting: bassist Björn Meyer (ECM recording artist) uit Zweden en de Zwitserse percussionist Samuel Rohrer (ECM recording artist) zorgen voor het fantasierijke ritmische kader, in een spanningsveld van opzwepende, pulserende, bijna funky riffs en effectvolle, vrije structuren. Fijnzinnig tegenwicht voor haar stem biedt de Tunesische Jasser Haj Youssef op de viola d’amore: de diepe, teder-warme klank van dit unieke barokinstrument creëert rijke boventonen en speelt een dragende rol.

Het nieuwe album van Simin Tander dompelt ons onder in een fascinerende nieuwe muzikale wereld, een wereld van de tijdloze, onvergankelijke taal van de ziel.

Line up: Simin Tander – zang & compositie; Jasser Haj Youssef (TUN) – Viola d´Amore; Björn Meyer (SE)  – bas gitaar & effecten; Samuel Rohrer (CH) – Drums

Programma:
Dit concert heeft een aangepaste opzet i.v.m. Covid-19 maatregelen. Er is een programma samengesteld met twee shows. Lees hier welke Covid19-maatregelen er genomen zijn.

Early show
18:30: Jong talent t.b.a. (foyer)

19:10: Deur open grote zaal

19:30-20:30: Simin Tander New Quartet (grote zaal)

TICKETS EARLY SHOW

Late show  
20:15: Jong talent t.b.a. (foyer)

20:55: Deur open grote zaal

21:15-22:15: Simin Tander New Quartet (grote zaal)

TICKETS LATE SHOW

LET OP! Tickets kunnen alleen online worden besteld. De online ticketverkoop loopt door tot 30 minuten voor aanvang van het concert.

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders: In verband met de COVID-19 maatregelen is het op dit moment niet mogelijk tickets aan de kassa te kopen. Je kunt je ticket online bestellen via onze ticketshop.
N.b. Vergeet niet om je pas mee te nemen naar het concert, deze wordt aan de deur gecontroleerd.

Dit concert is een samenwerking tussen ProJazz en het Koorenhuis: een serie met avondvullende programma’s.