vr 26 februari - 19:30

Concert

ProJazz: Tineke Postma Four ft. Ralph Alessi – Freya

Dit voorjaar brengt Tineke Postma haar nieuwe album Freya uit. Met dit album brengt Tineke een eerbetoon aan het moederschap, haar jeugd in Friesland en krachtige vrouwen. Kom dat zien!

Saxofonist en componist Tineke Postma toert sinds 2003 internationaal als bandleider. Zij werd bekroond met vele onderscheidingen, waaronder de Buma Boy Edgar Prijs (2015) en werkte als gast met prominente musici als Esperanza Spalding, Dianne Reeves, Wayne Shorter, Richard Bona en Herbie Hancock.

Dit voorjaar brengt zij haar nieuwe album Freya uit, haar meest persoonlijke project tot nu toe. Freya is de noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Zij maakt ook deel uit van de mythologie van Friesland, waar Tineke is geboren: de Friezen zijn de kinderen van Freya. Met dit album brengt Tineke een eerbetoon aan het moederschap, haar jeugd in Friesland en krachtige vrouwen.

Op 26 februari staat de saxofoniste op het podium met een van de musici van haar nieuwe album: toonaangevend trompettist Ralph Alessi. Alessi is ‘an individualist with a style and sound all his own’, aldus Downbeat. Met zijn karakteristieke heldere klank en bewonderenswaardig vakmanschap is hij een veelgevraagd sideman van klinkende namen als Jason Moran, Ravi Coltrane, Fred Hersch, Uri Caine en Marc Copland. Op zijn negen albums, waarvan drie bij ECM Records, verweeft hij kundig invloeden van post-bop tot neoklassiek. Bassist Clemens van der Feen en drummer Tristan Renfrow maken het kwartet compleet.

Bezetting: Tineke Postma – altsaxofoon; Ralph Alessi – trompet; Clemens van der Feen – contrabas; Tristan Renfrow – drums

Programma:
Er is een programma samengesteld met twee shows.
Lees hier welke Covid19-maatregelen er genomen zijn.

Early show
18:30: Jong talent t.b.a. (foyer)

19:10: Deur open grote zaal

19:30 20:30: Tineke Postma Four ft. Ralph Alessi (grote zaal)

TICKETS EARLY SHOW

Late show  
20:15: Jong Talent t.b.a. (foyer)

20:55: Deur open grote zaal

21:15-22:15:  Tineke Postma Four ft. Ralph Alessi (grote zaal)

TICKETS LATE SHOW

LET OP! Dit betreft een verplaatst concert met een aangepaste opzet i.v.m. Covid-19 maatregelen. Tickets kunnen alleen online worden besteld. De online ticketverkoop loopt door tot 30 minuten voor aanvang van het concert.  Heb je eerder al ticket(s) gekocht voor dit concert? Deze blijven geldig, je krijgt hierover per email bericht.

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders: In verband met de COVID19 maatregelen is het op dit moment niet mogelijk tickets aan de kassa te kopen. Je kunt je ticket online bestellen via onze ticketshop.
N.b. Vergeet niet om je pas mee te nemen naar het concert, deze wordt aan de deur gecontroleerd.

Dit concert is een samenwerking tussen ProJazz en het Koorenhuis: een serie met avondvullende programma’s.

(Foto Tineke Postma: Merlijn Doomernik)