vr 14 mei - 19:30

Concert, Jazz

ProJazz: Tineke Postma Four ft. Joris Roelofs – Freya (nieuwe datum)

Nieuwe datum voor verplaatst concert: 14 mei. Met haar nieuwe album 'Freya' brengt Tineke Postma een eerbetoon aan het moederschap, haar jeugd in Friesland en krachtige vrouwen. Kom dat zien!

Saxofonist en componist Tineke Postma toert sinds 2003 internationaal als bandleider. Zij werd bekroond met vele onderscheidingen, waaronder de Buma Boy Edgar Prijs (2015) en werkte als gast met prominente musici als Esperanza Spalding, Dianne Reeves, Wayne Shorter, Richard Bona en Herbie Hancock.

Afgelopen jaar bracht zij haar nieuwe album Freya uit, haar meest persoonlijke project tot nu toe. Freya is de noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Zij maakt ook deel uit van de mythologie van Friesland, waar Tineke is geboren: de Friezen zijn de kinderen van Freya.

Op 14 mei staat de saxofoniste op het podium met basklarinettist Joris Roelofs. Bassist Clemens van der Feen en drummer Tristan Renfrow maken het kwartet compleet.

Line-up: Tineke Postma – altsaxofoon; Joris Roelofs – basklarinet; Clemens van der Feen – contrabas; Tristan Renfrow – drums

“Postma is er met Freya in geslaagd haar meest persoonlijke stempel op de muziek te drukken en te laten horen dat ze een van de beste en meest eigenzinnige saxofonisten is van dit moment.” (Mathijs van den Berg, Jazzenzo)

Programma:
Er is een programma samengesteld met twee shows.
Lees hier welke Covid19-maatregelen er genomen zijn.

Early show
19:30 uur| Tineke Postma Four ft. Joris Roelofs (grote zaal)

TICKETS EARLY SHOW

Late show  
21:15 uur | Tineke Postma Four ft. Joris Roelofs (grote zaal)

TICKETS LATE SHOW

LET OP! Dit betreft een verplaatst concert met een aangepaste opzet i.v.m. Covid-19 maatregelen. Tickets kunnen alleen online worden besteld. De online ticketverkoop loopt door tot 30 minuten voor aanvang van het concert.  Heb je eerder al ticket(s) gekocht voor dit concert? Deze blijven geldig, je krijgt hierover per email bericht.

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders: In verband met de COVID19 maatregelen is het op dit moment niet mogelijk tickets aan de kassa te kopen. Je kunt je ticket online bestellen via onze ticketshop.
N.b. Vergeet niet om je pas mee te nemen naar het concert, deze wordt aan de deur gecontroleerd.

Dit concert is een samenwerking tussen ProJazz en het Koorenhuis: een serie met avondvullende programma’s.

(Foto Tineke Postma: Merlijn Doomernik)