vr 4 december - 19:30

Concert

ProJazz: Vanbinsbergen Playstation – Remisetour

Dit najaar komt gitariste Corrie van Binsbergen opnieuw naar Den Haag tijdens de REMISE-tour. Verwacht een best-of feest van deze heerlijke energieke band!

In 2016 speelde Vanbinsbergen Playstation de grote zaal van De Nieuwe Regentes helemaal plat tijdens het Cutting Edge Jazzfestival. Dit najaar komt gitariste Corrie van Binsbergen opnieuw naar Den Haag met deze heerlijk energieke band. Dit keer in het Koorenhuis tijdens de REMISE-tour, een best-of feest langs de Nederlandse podia. De band speelt stukken uit haar rijke repertoire en nieuw werk. De naam van de tour duidt op het besluit van Van Binsbergen om zich na 2020 toe te leggen op componeren. Ze stopt met het organiseren van tournees voor bands, projecten en festivals. De trein die al sinds de start van haar eerste band Corrie en de Brokken in 1986 doordendert, gaat voorlopig de remise in. Van Vanbinsbergen Playstation verschenen drie CD’s: Live (nominatie Edison Publieksprijs 2016), Tales Without Words in 2017 en eind 2018 het album 10.

Een van de superlatieven uit de vele lovende recensies: “Frontvrouw en gitariste Corrie van Binsbergen is een soort hogepriesteres als het gaat om componeren. Vanbinsbergen Playstation is een superformatie, drijvend op magnifiek componeerwerk, sublieme uitvoeringspraktijken en ultiem luistergenot. Niet redeneren maar beleven, dát is de muziek van dit Playstation.” (JazzNu)

Line up: METE ERKER tenorsax, basklarinet MIGUEL BOELENS altsax, sopraansax MORRIS KLIPHUIS hoorn, trompet JOOST BUIS trombone, lapsteel ALBERT VAN VEENENDAAL prepared piano CORRIE VAN BINSBERGEN gitaar DION NIJLAND bas YONGA SUN drums

Programma:
Er is een programma samengesteld met twee shows.
Lees hier welke Covid19-maatregelen er genomen zijn.

Early show
18:00-19:00: Diner & jazz (met gereserveerde combitickets) (foyer)
                      DJ Jazz Min Lau draait groovy music

19:30-20:30: Vanbinsbergen Playstation Quartet (grote zaal)

Late show  
19:30-20:30: Diner & jazz (met gereserveerde combitickets) (foyer)
                      DJ Jazz Min Lau draait groovy music

20:30-21:15: Optreden Jong talent t.b.a.

21:15-22:15: Late show Vanbinsbergen Playstation (grote zaal)

LET OP! Dit betreft een verplaatst concert met een aangepaste opzet i.v.m. Covid-19 maatregelen. Tickets kunnen alleen online worden besteld. De online ticketverkoop loopt door tot 30 minuten voor aanvang van het concert.  Heb je eerder al ticket(s) gekocht voor dit concert? Deze blijven geldig, je krijgt hierover per email bericht.

Dinner & jazz: Voorafgaand aan de shows wordt een gezonde jazzmaaltijd geserveerd in de foyer. Hiervoor zijn combi-tickets te koop via onze ticketshop. Dit ticket is inclusief 1 drankje, er is keuze uit vlees of vegetarisch. Voorkeur voor vlees of vegetarisch kan tot uiterlijk 2 dagen vóór het concert worden doorgegeven via info@projazz.nl. In de mail s.v.p. naam, achternaam en telefoonnummer vermelden. Vermeld ook je keuze voor vlees of vegetarisch.

Super Combi: Voor deze avond is een beperkt aantal Super Combi tickets beschikbaar waarmee je heel voordelig beide shows kunt bezoeken met daarbij ook nog dinner + drankje vooraf.

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders: In verband met de COVID19 maatregelen is het op dit moment niet mogelijk tickets aan de kassa te kopen. Je kunt je ticket online bestellen via onze ticketshop.
N.b. Vergeet niet om je pas mee te nemen naar het concert, deze wordt aan de deur gecontroleerd.

TICKETS

Dit concert is een samenwerking tussen ProJazz en het Koorenhuis: een serie met avondvullende programma’s èn de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in de foyer.