zo 4 september - 11:30

Agenda, Festival

UIT Festival 4 september | Het Koorenhuis & Concordia CC

We gaan weer UIT! Op 4 september vindt het UIT Festival plaats in Het Koorenhuis & Concordia CC. Zet deze datum alvast in je agenda!

We trappen het nieuwe culturele seizoen af op zondag 4 september. Het Koorenhuis en Concordia CC presenteren tijdens het UIT Festival een divers programma aan kunst, muziek, dans en cultuur.

Op beide locaties kan je genieten van een divers aanbod aan kunst en cultuur. Het Koorenhuis (Prinsegracht 27) en Concordia CC (Hoge Zand 42) zijn op loopafstand van elkaar. Online, kun je een passe-partout bestellen die voor beide locaties geldig is. De kaarten kosten 7,50 euro per stuk en ben jij onder de 12 jaar? Dan is jouw toegang gratis!

Get your ticket here!

Ons programma ziet er als volgt uit:

Het Koorenhuis

11.30 – 13.00 | SK-Kunsteducatie
Aan de hand van het werk van twee bijzondere kunstenaars gaan de kinderen fantasie beesten maken. Er wordt gewerkt met Ecoline en simpele technieken, maar ook ‘andere’ materialen zoals touw, rietpennen, tandenborstels en rietjes.
Workshop voor 5 t/m 11 jaar.

13.00 – 15.00 | Poetry & Coffee
Tijdens deze workshop maak je een reis door jouw lichaam. Via reflectieopdrachten en contactoefeningen breng je in kaart wat voor beeld jij hebt van jouw eigen lichaam en gaan we op ontdekkingstocht langs de overtuigingen die er onder de huid schuilen.

14.00 – 14.15 | De Kilkenny School of Irish Dance
Zowel Nederlanders als mensen uit het buitenland, die zijn gevallen voor de muziek en het ritme van de Ierse dans, komen samen. Ze delen de passie voor dans, en de wens om hun techniek voortdurend te verbeteren.

14.00 – 14.20 | Popschool Den Haag – JOAZ
JOAZ is een Haags muziekduo bestaande uit Zoë Tausk en Joanne Gertenaar. De twee vormen al meer dan 4 jaar een duo en schrijven en spelen voornamelijk zelfgechreven akoestische nummers.

tijd volgt z.s.m. | Popschool Den Haag – Josha Nuis
Popschool Den Haag verzorgt tijdens Het Uit Festival korte proeflessen op het drumstel. Ben je altijd al benieuwd geweest of drummen iets voor jou is? Kom dan zeker even langs om het uit te proberen! (Vanaf 7 jaar).

15.00 – 15.45 | Funky Music School Band
Bij de Funky Music School verzorgen zij naast lessen ook optredens. Dit keer nemen zij jullie mee in het muzikaal verhaal van Jazzy tones.

16.00 – 17.00 | Synergy Sessions
Het Koorenhuis, ProJazz en het Koninklijk Conservatorium komen samen voor: Synergy Sessions. Dit format verwelkomt kunstenaars uit alle hoeken van de kunst om elkaar te ontmoeten, nieuwe geluiden te creëren en interdisciplinaire functies op te nemen.

tijd volgt z.s.m | MounaMay Group
MounaMay Group is de performance group van dansschool MounaMay Dance & Pilates. De groep is recentelijk weer begonnen in een nieuwe samenstelling. Het stuk dat zij gaan laten zien is een stuk met veel emotie in klassiek Egyptische stijl.

17.30 – 18.45 | Andres GB
Andres, een professionele Spaanse gitarist en gitaarinstructeur woonachtig in Den Haag. Andres heeft o.a. gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium, Fontys en aan Musikene (Spanje). Naast een solo optreden 17.30 – 18.00, zal Andres ook een workshop “Triads & Pentatonics” geven 18.00 – 18.45.

18.00 – 18.30 | Connect & Mix
Connect en Mix is een kennisplatform voor creatievelingen die zich willen professionaliseren en als ondernemer hun passie en doel willen uitleven! Zij zijn er voor o.a. musici, artiesten, dansers, kunstenaars, film -en theatermakers.

19.00 – 19.45 | SOS – MOYO
Zwevend tussen indiepop en knallende alternatieve psychedelische poprock is MOYO dynamisch en een frisse wind tussen de mainstream “radiopop”.

19.00 – 19.45 | SOS – Blue Milk
Door hun muziek opent en omarmt Blue Milk de emotionele situaties van het leven en moedigt het aan om het bewustzijn over wereldse problemen te vergroten.

19.00 – 19.45 | SOS – Julien Benito
Op het podium schakelt hij razendsnel tussen hoge en lage energie; van agressie naar kwetsbaarheid en trance, met een uniek stemgeluid dat je het ene moment omverblaast en het andere moment zoete melodietjes weg zingt. 

19.00 – 19.45 | Jam & Juice
Tijdens de jamsessies wordt urban live muziek gecombineerd met taal in de breedste zin van het woord. Jonge en net beginnende en meer ervaren artiesten, uit het urban circuit en daarbuiten, zijn welkom op het podium.

19.45 – 21.30 | Ome Steef
Waag jij je na zo’n drukke dag nog even op de dansvloer? Wij wel!

Adres: Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag

 

Concordia CC 

13.00 – einde dag | Tarana Labuche – ’Super Queens’
Als kunstenaar gebruikt ze haar passie om op een positieve manier het sociale dialoog over gender-, ras-, en kansengelijkheid te bevorderen. ‘Mijn doel is om zowel kracht als kwetsbaarheid over te brengen op het doek.’

13.00 – 13.20 | OPERA2DAY
OPERA2DAY brengt twee aria’s ten gehore uit hun nieuwe productie Don Quichot. In januari 2023 zal deze in première gaan. Serge van Veggel zal een toelichting geven.

15.00 – 15.30 | Toastmasters
Waar kun je op een ontspannen, veilige manier leren om beter te spreken voor een groep mensen? Toastmasters nodigt je uit om deel te nemen aan Table Topics, een manier om je spreekvaardigheid en improvisatie te verbeteren.

16.00 – 16.20 | TYLIS
TYLIS, een choreograferend duo, met eigen partneringtechniek. TYLIS is niet bang om tegen de norm in te gaan, of het nu gaat om gender, stijl, afkomst, achtergrond, opleiding of beperking.

19.00 – 19.45 | Lien Cornelissen & Band
LIEN presenteert dé nieuwste muziekstroming van Nederland. T-pop wordt de hit van het seizoen. Tekenend voor de potentie zijn de nummers over ons lichaam. Ze heeft er tenslotte lang genoeg omheen gedraaid.

20.00 – 21.35 | I Africa Film Festival
In de jaren vijftig creëerde een generatie Congolese muzikanten een nieuwe opwindende beat: de Congolese Rumba. Deze aanstekelijke groove, veroverde heel Afrika. Met interviews, getuigenissen en archiefbeelden eert The Rumba Kings de legendarische sterren die in de jaren zestig en zeventig de Congolese Rumba over de hele wereld bekend maakten.

Documentaire/ 94 min./ DRC/ Cineast: Alan Brain/2021/ Gesproken: Frans/Lingala. Ondertiteld: Engels.

Adres: Hoge Zand 42, 2512 EM Den Haag

Houd onze Facebook en Instagram in de gaten voor meer informatie & updates.